News

Dota2Hungary liga Haver szemszögből

Sun 14th Aug 2016 - 12:14pm

 

 

HYPE IS REAL vagyis a dota2hungary liga Ha/ver szemszögből!


Mielőtt megijednétek, ez a cikk nem csak havereseknek szól! Csupán arról van szó hogy a guildból induló csapatok véleménye, készülése, céljai kerülnek előtérbe a ligával kapcsolatban, viszont ezek a szubjektív állásfoglalások más kezdőbb haladóbb csapatnak is ötletekül szolgálhatnak a felkészülés és a meccsek során.
Ahogy azt sokan tudjátok, a napokban kezdetét veszi a DOTA2HUNGARY liga amire összesen 26 csapat nevezett melyből 4 a haver színeiben. Ahogyan a magyar dota csapatokra igaz a gyakori roster váltás, ugyan úgy a haver egyes csapataiban is megmutatkozik ez ami negatív hatást gyakorol a felkészülésre viszont az eredményekre nem feltétlenül – ez alól már majdnem tökéletes kivétel a Faruwiel vezette Iron Branches csapata.
Talán a legösszetartóbb ötösnek mondhatnánk őket mivel 3 hónapja változatlan a játékos felhozataluk. Hetente átlagban 8-9 meccset gyakorolnak és remélik a munkájuk meghozza majd a gyümölcsét. Ez az említett „gyümölcs” pedig egy 2. divízióba kerülés valamint az edzéseken elsajátított, meccseken alkalmazott tudás lenne számukra. Oda kell tenniük magukat mivel erős a felhozatal csapatok terén, többet között a Joindota meccsekből ismert gametrick esports is a csoportjukba van akik kihívást jelenthetnek számukra. Vagy nem?!

Hasonlóan ambiciózus hozzáállással készül a folyamatosan megújuló de lojális tagokkal is rendelkező Divine Rapiers amely élén as.daska áll. Ez a csapat is az Iron Branches –el közel egy időben kezdet bele a competitive dota világában azonban nagy változásokon ment keresztül az idők során. A játékosok jöttek mentek csak a kapitányuk és Dictator maradtak fixek végig. Később csapódott hozzájuk CsireZ mint carry és az elmúlt napokban 2 új supportra is szert tettek. A többi csapatot nem nagyon ismerik viszont elmondásuk alapján készek összemérni erejüket és bizonyítani hogy helytállnak erősebb csapatok ellen is.

Talán a legnagyobb meglepetéssel a visszatérő Dotkaember áltál irányított Quelling Blades szolgálhat. Az ő felállásuk még talán számukra se biztos viszont aki emlékszik a régi lineupra az okkal tarthat tőlük. Jelenleg a csapat újjáépítésén fáradoznak viszont ha ezzel megvannak a lehető legtöbb eseményen részt akarnak venni ahol nívós ellenfelek ellen játszhatnak.

Végezetül a teljesen friss de lendületes linuppal rendelkező Hand of Midas is megméretteti magát a ligán. Blackdalaran csapata talán a legújabb mindközül. A csapat magja 1 hónapja játszik együtt, de vannak 1-2 hetes játékosok is. A naponta- kétnaponta betervezett gyakorlás náluk se marad el. Egy ilyen tréning úgy nézz ki hogy mindenki kijelölt 10 herot amit kényelmesen és jól tud kezelni azon a role- on ahol játszik és ezek közül kerülnek az aktuális lanere a hősök. Az 50 hősből rengeteg variációt és több erős kombinációt is ki lehet hozni. A ligával kapcsolatban nincsenek nagy céljaik, inkább úgy fogják fel mint egy összekovácsoló edzést.

A Haver csapatai tehát készen állnak a megmérettetésre ahogyan remélhetőleg a többi csapat is. A streamerek és játékosok által remélhetőleg színvonalas mérkőzéseket láthatunk majd. Szurkolj tehát kedvenc csapatodnak és kövesd nyomon menetelésüket a ligán.
Soha ne hagyjon el benneteket a remény! (játékosok, nézők, szervezők)
Hajrá magyar dota2! Hajrá Mi!

UserDeleted

UserDeleted

UserDeleted

Your Comments

Please register or login to post comments